2022 Kanaltur til Holland 2

10.maj Zoutkamp, Hunzegat Marina

I dag sejlede vi kun ca. 2 timer, før vi sejlede ind i Hunzegat Marina, en privatejet marina, som vi havde hørt en del godt om. Der var ovenud venlighed på havnekontoret, men ellers var der nu ikke så meget charme over stedet (og heller ikke her ville de tage imod vores gamle kompressor fra køleskabet, så den sejler vi nok rundt med, til vi når hjem igen). Da det var blæst noget op, besluttede vi os dog for at blive 1 nat. Jørgen var en tur ovre i den lille havn, der lå lige før, og den var en hel del hyggeligere med alle de gamle fine både, med en hyggelig stemning og isbod med dansk is!

I Hunzegat Marina var der til gengæld rigtigt godt wi-fi, så Jørgen fik ordnet månedsregnskab for Skudehavnen, og vi kunne se lidt dansk tv oppe ved havnekontoret.

3 broer, 1 sluse, 20 km.

Grill aften - samme som i 2016 med Frede og Winnie.

11.maj liggeplads efter Dokkum

For ½ euro fik vi her til morgen et laaangt bad i de nybyggede toiletbygninger, og kl. 8 listede vi os ud af havnen, der trods vores begrænsede dybgang alligevel var lige på grænsen til, at vi rørte bunden. Heldigvis er det jo mudder, så som regel kan vi pløje os lidt frem.

Vi fik en rigtig fin tur i den smalle kanal, hvor vi jo har været et par gange før, eftersom vi nu er inde i ”Standing Mast Route”. Det blev virkelig en tur ned ad ”Memory Lane”. Vi kom bl.a. forbi det sted lige før en bro, hvor vi i 2014 var 4 danske både, der bandt os fast til vejskilte, træer m.m., brugte vores fenderbræt som landgangsbro, da vi ikke kunne komme helt ind p.g.af vores dybgang og havde en forrygende hyggelig fælles grillaften siddende på marken ved siden af. Alt dette startede med, at vi ikke kunne komme gennem broen, da ”brofatter” havde 1 times kaffepause, og i den time besluttede vi os for, at det var et hyggeligt sted for aften og overnatning.

Kl. 11 nåede vi Dokkum, hvor vi lagde til for at proviantere lidt, men vi fik også gået en god tur i den fine lille by. Der er en del broer i forbindelse med byen, men de åbnede for os så hurtigt, som ”brofatter” kunne cykle fra den ene til den næste. Her skulle vi også for første gang på turen betale lidt for servicen, 5 euro i alt, som betales i en lille træsko, ”brofatter” svinger ud i en stang.

Først på eftermiddagen kunne vi lægge til ved den planlagte liggeplads, hvor vi for præcis 6 år siden (på nær en dag!) havde en dejlig grillmiddag med Winnie og Frede i Papillon, da vi var på vej på vores fælles tur til Middelhavet. I dag var vejret knapt så godt; Jørgen grillede iført regntøj, og middagen måtte indtages indendørs, hvor vi også fik lidt af regnen at se fra vinduet over komfuret! I morgen er der atter en dag – forhåbentlig uden regn!

7 broer 1 sluse 30 km

Leeuwarden.

12.maj Leeuwarden

Dagens vigtige begivenhed: Barnebarnet Christian bliver 8 år, og heldigvis kommer vores fødselsdagskort netop i dag frem, selv om det blev sendt for næsten 14 dage siden. Vi fik dog også lige facetimet med den glade fødselar!

Leeuwarden er ikke så stor en by, men på et eller andet tidspunkt må byen have haft sin storhedstid, da der i 1500 tallet blev påbegyndt bygningen af ”The Oldehove Tower”, et kirketårn, som skulle være højere end det i Groningen. Efter 3 års byggeri begyndte tårnet at synke, og det blev aldrig bygget helt færdigt. I dag læner det sig 1,68 m, hvilket skulle være mere end ”Det Skæve Tårn I Pisa”. Det er muligt at komme helt op i til toppen af de 39 meter, men selv om tårnet har stået skævt siden 1533, havde vi mest lyst til at se det nedefra!!

Vi gik tur gennem byen, og Jørgen fik endnu en gang fundet en butik med reparation af cykler; her kunne han få en tid mandag 8 dage. En driftig m/k burde slå sig ned her som cykelsmed!!

5 broer 18 km

13.maj Liggeplads nord for Wergea

Vi startede dagen med en rigtig dejlig tur rundt i byen, Leeuwarden som er hovedstad i provinsen Frisland. Byen er historisk og har været beboet siden 1000-tallet, så vi fik set på mange fine gamle bygninger.

Vi fik også provianteret, så vi kan være ude i naturen i kanalerne i weekenden, hvis det er det, vi vælger (søndag er alt også lukket her, hvilket vi også lige skal vænne os til).

På vejen kom vi forbi en lille asiatisk butik, hvor vi fandt frosne ”Jiaozie” (dumplings), de helt rigtige som vi husker dem fra Kina. Dejlig frokost!!

Kl. 12.30 sejlede vi ud af Leeuwarden og kom relativt hurtigt gennem de 4 broer, der skulle åbnes, (de 4 kunne vi sejle under) hvorefter vi lagde os ved 14-tiden ved en af de fine liggepladser med udsigt til marker, en driftig bondegård – og faktisk 5 kirketårne. Vinden har lagt sig lidt, så vi kan nyde en fin nok aften efter en dag med vekslende skyer og sol – og en del vind.

8 broer 17 km

14.maj Sneek

Vi bestemte os for at forlade liggepladsen, da der fra den ikke var mulighed for at gå eller cykle en tur. Vi bestemte os for at sejle til byen Sneek. En stor del af turen i kanalen fik vi fornøjelsen af en landlig duft af gylle, men den slap vi så for, da vi kom ud i det brede Sneekermeer. Her fik vi så til gengæld følgeskab af så mange både, at det føltes som en motorvej, og det gik op for os, at vi var havnet i et af Hollands sejlsportscentrum – og samtidig var det lørdag! Vi sejlede helt ind til byen, men måtte opgive at finde en plads. Et par kilometer fra byen fandt vi ved en lille ø en liggeplads, som vi kom til at dele med en enorm udlejningsbåd med 7 tyskere om bord. Vejret indbød til grill og udendørs hygge.

3 broer 22 km

Sneeks vartegn.

15.maj Hoorn

Vi var lidt ærgerlige over, at vi ikke havde haft mulighed for at komme ind til Sneek, især fordi vi gerne ville se byens vartegn, den gamle byport Waterpoort fra 1613, der er den sidste rest af det gamle fæstningsværk. Gummibåden blev pustet op, og ved 9-tiden tøffede vi af sted mod byen, hvor det er muligt at sejle en ”kanalrundfart”, hvilket vi så gjorde. Det blev en rigtig fin tur gennem byen, som også bød på lidt udfordringer med broer så lave, at vi nærmest måtte helt ned at ligge i bunden af gummibåden. Byporten kan sejles igennem og var rigtig flot.

Kl. 10.30 var det tid til afgang fra liggepladsen med kursen sat mod Hoorn. Vejret var fantastisk med høj sol og meget lidt vind, hvilket var perfekt til at krydse Ijsselmeer, så vi ikke ville blive rullet alt for meget rundt. Slusen ud til Ijsselmeer sejlede vi direkte ind i som de eneste, så det var helt uden ventetid.

Slangen i dette paradis af en sejltur blev de tusindvis af myg, fluer og andet med vinger, der invaderede båden og os. Det var vildt ubehageligt og lidt som at befinde sig i en film af Hitchcook!

Ved 17-tiden nåede vi frem til Binnenhaven (inderhavnen) i Hoorn, hvor det lykkedes os at få en plads. Byen emmede af liv sådan en solskinssøndag.

3 broer 1 sluse 41 sm

Mygge og flue angreb i tusinder-
Hoorn by havn

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.05 | 22:02

Kære Jørgen, Kære begge to,
Sjovt med denne fine hjemmeside, og dejligt at følge jeres oplevelser Ned igennem europa. God tur vidèrent. Ib.

...
21.11 | 15:24

Hej Aslaug. Flot Nauticat. Har også set efter Nauticat med Finkøl , men skal sælge Viksund 31 Goldfish først. Der er mange med langkøl. Mvh Erik

...
08.02 | 21:29

Tillykke med salget.

...
22.07 | 14:38

Hej igen. Ok, det misforstod jeg 😀. Det ligger ikke på siden, men hvis du sender os en mail på iversenjo@gmail.com, kan vi sende resten til dig. Hilsen Dorthe

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE